Proiecte si programe educative

PROGRAMUL   ACTIVITĂŢILOR   ŞCOLARE ŞI   EXTRAŞCOLARE

 

 

Programul „Să știi mai multe , să fii mai bun”, desfășurat în săptămâna 7-11 aprilie, a cuprins o serie de activități specifice care au avut loc în conformitate cu proiectele alcătuite de toți învățătorii și profesorii.

 

În acest semestru s-au desfăşurat următoarele proiecte şi programe:

  • Clasele a V-a B și a VII-a B desfăşoară Programul Internaţional Junior Achievement:
    • Este afacerea mea”, a V-a B, prof. Roşca Viorica
    • Economia și succesul”, cls. a VII-a B, Roşca Viorica

 

  • Proiectul educațional O șansă în plus, pentru copiii noștri, în colaborare Grădinița nr. 187  și Biserica  Nicolae Malaxa, coordonator, înv. Ormek Georgiana , clasele 0 – VIII.

 

  • Parteneriat educațional cu Primăria Municipiului București, PRODEUS și ISMB : Proiectul ”Cursuri gratuite de formare pentru elevii bucureșteni”. Participă 4 elevi la limba engleză, 2 elevi la actorie, 1 elevă la franceză și una la chineză. Toți elevii sunt de la clasele gimnaziale.

 

  • Proiect educațional ”Pașaport culturalorganizat în parteneriat cu Grupul Editorial Corint. coordonator Roșca Viorica , prof. Moraru Anișoara , Giambașu Camelia , Tinca Aurelia , Pălici Aurelia ,  Lefter Silvia , Megelea Oana , clasele V – VIII.

 

  • Proiectul internațional ”Ziua mondială a Cosmosului –Planeta Marte”, coordonator Borcescu Aurel , prof. Tinca Aurelia , clasele VI – VIII.

 

  • Pepiniera de talente”- proiect organizat de Primăria sectorului III, pentru elevii talentaţi la desen, canto și teatru, proiect aflat la a doua ediție. Participă elevi de la clasele III – VIII. Prof. coordonator Roșca Viorica.

 

 

  • Şi eu trăiesc sănătos”, Program naţional al Fundației PRAIS, pentru clasele I –IV.

 

  • Parteneriat cu Star Food Romania , vizita la fabrica de chipsuri, observarea ciclului tehnologic au evidențiat nevoia de dezvoltare personală continuă. Cls. a III-a A, înv. Lăcătuș Marilena.

 

  • Ziua Europei, ziua noastră”, proiect tematic în parteneriat cu Grădinița 187 și Biserica Sf. Nicolae Malaxa, înv. Ormek Georgiana.

 

  Acţiunile extraşcolare care au atras cei mai mulţi elevi şi s-au bucurat de cel mai mare succes au fost excursiile,taberele,  serbările şi concursurile.

Participarea elevilor la Olimpiadele şcolare pe discipline s-a concretizat în participarea la faza pe şcoală după cum urmează:

 

       Olimpiada de Limba şi Literatura Română

         14 elevi participanţi, dintre  care  s-au  calificat la faza pe sector: Barbu Marian, cls. a V-a B, Bratu Irina și Bratu Ramona de la  cls. a VI-a B și Rădoi Andrei, cls. a VII-a A.

Prof. îndrumători: Giambaşu Camelia, Moraru Anişoara,

Olimpiada de Religie

6 elevi participanţi de la clasele a VI – VII la faza pe școală.

                                        Prof. îndrumător: Dinu Anişoara

 

Olimpiada de Biologie

6 elevi participanţi,  dintre  care Marinescu Andreea și Rădoi Andrei de la clasa a VII-a A  s-au calificat la faza pe sector.

Prof.  îndrumător: Tinca Aurelia

 

Olimpiada de Istorie

8 elevi participanţi, dintre care 6 calificaţi la faza pe sector, de la  cls. a VIII-a. La faza pe sector au obținut premiul III: Moise Miruna și Spiridon Mihaela, mențiune –  Boian Maria și Dumitrescu Cristina și s-au calificat la faza pe municipiu

Prof. îndrumător: Roşca Viorica

 

Olimpiada de matematică

18 elevi participanţi la faza pe școală, de la clasele V-VII.

Prof. îndrumători: Nicolescu Cristina , Soare Paula, Pălici Aurelia

 

Olimpiada de geografie

8 elevi participanți de la clasele a VI–a, la faza pe școală.                                     S-au calificat la faza pe sector: Lela Cristian și Iorgu Andrei, cls.  VI-a B.

Prof. îndrumător: Vintilă Ana

 

 

Concursuri

  • „Plus – minus poezie” , au participat elevii claselor V –VI. Organizatori: prof.Giambașu Camelia și Soare Paula.

 

  • ”Sanitarii Pricepuți” , etapa pe școală. Au participat elevi ai claselor VII A și VII B. S-a format echipajul de 6 elevi al școlii.

La  etapa zonală  a concursului pentru sănătate și acordarea primului ajutor „Sanitarii Pricepuți”, echipajul școlii format din:  Constantin Andrei, Sandu Andreea, Stancu Andrei, Boitan Florin, Marinescu Andreea și Stoian Georgiana a ocupat locul 7.

Prof. indrumător: Tinca Aurelia

 

  • Concursul „ Eurojunior”, ediția de primăvară , unde școala noastră a primit a cupa pentru rezultate deosebite, cls. I – IV.

 

 

  • Euroșcolarul”, ediția de toamnă, clasele I – IV.   Majoritatea elevilor au obținut rezultate foarte bune (100 – 95 puncte) și bune (85-94 puncte).  Prin tragere la sorți, trei elevi au obținut premii în obiecte specifice vârstei. Prof. coordonator , Lăcătuș Marilena.

 

  • ”3 Kid Festival”, campionat de fotbal organizat la nivel de municipiu. Echipa de băieți, clasele V-VIII, a obținut locul 14, diplomă de participare și o excursie de 5 zile la Predeal, îndrumător Bondar Marian.

 

  • Concursul internațional „Copilul, ambasadorul prieteniei între popoare”,. 5 elevi ai clasei a V-a A au obținut premii